Outi Pakkanen: Rakastaja

Tämä taas oli kepeämpää kotimaista rikosta. Ei meillä murhatkaan ole kovin kamalia, onneksi.
29.12.2013

Lars Kepler: Tulitodistaja

Hesarin iPad-sovelluksen omistajat saivat lukea kirjan ilmaiseksi, siksi tuli minunkin luettua. Muuten en olisi varmaan lukenutkaan, kirja oli yhtä ikävällä tavalla raaka kuin useimmat muutkin nykyrikoskirjat.
28.12.2013

Riikka Pelo: Jokapäiväinen elämämme

Lisää joululahjakirjoja, tämäkin tyttären saama. Pidin kovasti, vaikka olikin paikoin raskasta ja melko vaativaa luettavaa.
27.12.2013

Antti Tuuri: Alkemistit

Tämän taas tytär sai isotädiltään, mutta minä ennätin lukemaan sen ensin.
25.12.2013

Tuula Karjalainen: Tove Janson - Tee työtä ja rakasta

Mukavasti kirjoitettu elämäkerta. Ostin tyttärelle joululahjaksi, piti lukea ennen paketointia.
24.12.2013

John Irving: Viimeinen yö Twisted riverissä

En oikeastaan enää lue Irvingin kirjoja, tämäkin oli siis jäänyt lukematta. Otin kirjastosta matkalle mukaan paksuna pokkarina.
21.12.2013

Dalai Lama: Sydämen neuvoja

Ajattelin vähän sivistyä, mutta eipä tässä ollut montakaan neuvoa jota en jo noudattaisi.
18.12.2013

Åke Edwardson: Winterin viimeinen talvi

Luin uudelleen, ennen kuin hankin jostain Winteristä kertovan uuden kirjan. Talvi ei siis ollutkaan viimeinen.
17.12.2013

Aale Tynni: Ylitse vuoren lasisen

Nuorena rakastin näitä runoja, ja vieläkin mieleeni palautui muutama ulkoa opittu säe. Valhetta, valhetta, valhetta on, kaikki laulut maan...
16.12.2013

Virpi Hämeen-Anttila: Marionetit

Tapaan lukea Virpi Hämeen-Anttilan kirjat, vaikka kaikki eivät olekaan olleet edes mielenkiintoisia. Tämä oli, ihailen Hämeen-Anttilan taitoa ottaa aina joku asia haltuun, tällä kertaa nukketeatteri.
13.12.2013

Aale Tynni-Haavio: Kuva kaivattuni : P. Mustapään runojen taustaa (salainen)

Aale Tynnin elämäkerran yhtenä lähteenä oli tämä teksti, jonka hän kirjoitti pian Martti Haavion kuoleman jälkeen, mutta joka julkaistiin vasta 2005, kun loputkin asianosaiset (Aale Tynni ja hänen ensimmäinen miehensä) olivat kuolleet. Kirja sisältää runoja ja niiden henkilökohtaisten taustojen selvittelyä.
11.12.2013

Mikko-Olavi Seppälä, Riitta Seppälä: Aale Tynni - Hymyily, kyynel, laulu

Pidin Aale Tynnin tyttären ja tyttärenpojan kirjoittamasta elämäkerrasta. Minulla oli ollut Aale Tynnistä henkilönä jotenkin negatiivinen kuva, joka nyt muuttui. Pitääpä taas lukea hänen runojaan, joita kyllä nuorena rakastin.
10.12.2013

Leena Lehtolainen: Rautakolmio

Aika mukava kirja. Ilmeisesti olen vuosien mittaan lukenut useita Maria Kallio -kirjoja, koska monet tausta-asiat olivat minulle tuttuja.
7.12.2013

Johanna Adorjan: Rakkaudessa erottamattomat

Pieni kirja vanhasta pariskunnasta, joka tekee kaksoisitsemurhan kun mies on kuolemassa syöpään. Ajattelin etukäteen, ettei aiheesta riitä kirjaksi asti, mutta pariskunnan pojantyttären kerronta ulottui sotavuosista omiin lapsuudenmuistoihin. Kokonaisuus oli rikkaampi kuin ennalta arvasi.
2.12.2013

Ernst Wiechert: Majurinrouva

Mika Waltarin vuonna 1936 kääntämä kirja henkii menneen ajan viattomuutta.
1.12.2013

Kai Ekholm: Niiden kirjojen mukaan teidät on tuomittava

Olin kuullut kehuja kirjasta, mutta petyin: kirjassa oli jopa asiavirheitä, joita ei sentään kansalliskirjaston johtajalta odottaisi. Tyyli oli alkupuolella liian koristeellista, loppu taas tuntui hätäisesti kokoon kursitulta. Jopa henkilöiden lempinimet (Kalju ja Kihara) olivat epämiellyttäviä.
20.11.2013

Juha-Pekka Koskinen: Kirjailija joka ei koskaan julkaissut mitään

Novellikokoelman keskivaiheilla alkoi tuntua jotain tuttua. Olin lukenut kirjan kuusi vuotta sitten, mutta kovin monta muistijälkeä se ei ollut jättänyt. Koskinen kirjoittaa hyvin ja sujuvasti, joten odotan kiinnostuksella kirjastosta varaamaani Rasputin-romaania.
17.11.2013

Jenni Linturi: Malmi 1917

Asun Malmilla, joten pitihän tämä lukea. Paikkakuntaa kuvattiin kuitenkin niin vähän, ettei mitään tunnistamisen hetkiä tullut. Muutenkin pidän hieman tarkemmasta historiankuvauksesta. Nyt oli välillä vaikea hahmottaa mistä oikein oli kyse, vaikka vuoden 1917 tapahtumat ovat minulle tuttuja.
15.11.2013

Asko Sahlberg: Herodes

Ihmettelen miten Sahlberg on päätynyt kirjoittamaan tällaisen kirjan, hänen aiemmat romaaninsa (joista osasta pidän kovasti) ovat niin erilaisia. Tämä oli hyvin kirjoitettu lukuromaani, mutta ei mielestäni Finlandia-tasoa (mitä se sitten lieneekään).
14.11.2013

Thomas Bernhard: Kyllä

Kerta kiellon päälle... Pieni kirja osui silmiin kirjaston uutuushyllystä. Tässä oli sentään jonkinlainen tarina, eikä ihan jokaista asiaa kerrottu vähintään kolmeen kertaan, kuten Vanhoissa mestareissa. Voi näitä jatkossakin lukea jos eteen sattuu.
9.11.2013

Thomas Bernhard: Vanhat mestarit

Tämä riitti Bernhardista toistaiseksi. En ymmärrä miksi varsinkin kirjailijat ylistävät Bernhardia. Onko olevinaan hienoa, että kirjassa ei ole edes kappalejakoja, vaan teksti on yhtä pötköä ensimmäisestä sivusta viimeiseen? Vai Bernhardin pessimistinen maailmankuvako viehättää? Minusta se kävi kirjan mittaan rasittavaksi.
7.11.2013

Matti Rönkä: Levantin kyy

Vasta lukiessani muistin, että vaikka Viktor Kärppä on sinänsä kiinnostava hahmo, Röngän kirjojen juonet ovat tylsiä ja kerronta paikoin liiankin nokkelaa. Kirjaa mainostetaan sarjan päätösosana, joten loppu oli pienoinen pettymys/yllätys.
5.11.2013

Karl Ove Knausgård: Taisteluni III

Kolmososa oli yllättävän tavallinen kronologisesti etenevä kuvaus Knausgårdin alakouluajasta. Hyvin kirjoitettu kyllä. Mutta ehkä näitä poikien kasvukertomuksia on osunut luettavakseni viime aikoina vähän liikaa...
3.11.2013

Marissa Mehr: Veristen varjojen ooppera

Kirjan teemat ooppera ja Venäjä kiinnostivat, mutta oikeastaan en olisi jaksanut lukea taas yhtä hulluuden kuvausta. Mukavan sivistynyt viihdekirja kuitenkin.
31.10.2013

Antti Tuomainen: Synkkä niin kuin sydämeni

Otin mukaan kirjaston bestseller-hyllystä kun kirjaa on kovasti kehuttu. En kyllä ymmärrä miksi. Juoni oli kliseinen, siinä oli epäloogisuuksia ja selityksettä jääviä kohtia eikä tyylikään ollut kasassa. Huono kirja.
30.10.2013

Jari Tervo: Esikoinen

Lisää nuoren pojan muisteluita. Aluksi lukemiseni eteni ihmeen takellellen, ehkä kyse oli jostain pohjoisista puheenparsista. Lopuksi ihailin tapaa, jolla Tervo oli ilmeisen omakohtaisiin muistoihin onnistunut punomaan useammankin fiktiivisen juonen äitinsä, isotätinsä ja isomummonsa kautta.
23.10.2013

Hannu Mäkelä: Muistan Nuoruus

Mäkelä kirjoittaa sujuvasti, joten nuoruusmuistojakin oli kiva lukea. Ei haitannut, että olin ilmeisesti lukenut osin samat asiat jo Mäkelän kirjoista Äiti ja Isä, niiden lukemisesta on kuitenkin jo vuosia.
20.10.2013

Laila Hirvisaari: Minä, Katarina

Olipa pettymys. Olin jotenkin saanut sellaisen käsityksen, että Katarina poikkeaa Hirvisaaren aiemmista kirjoista, että hän on vihdoinkin kirjoittanut oikeaa kirjallisuutta. (Toisaalta muistan pitäneeni kovasti Hirvisaaren Laatokka-sarjasta, se oli mielestäni enemmän kuin viihdettä. Ehkä muistan väärin.)
19.10.2013

Mirkka Lappalainen: Susimessu

Tämä ei mielestäni ollut yhtä hyvä kuin Lappalaiselta aiemmin lukemani kirjat, tyyli oli jotenkn populaarimpi.
17.10.2013

Simone de Beauvoir: Murtunut nainen

Kahdesta pitkästä kertomuksesta koostuva kirja. Toisessa käsitellään äidin ja aikuistuneen pojan, toisessa vaimon ja uskottoman miehen suhdetta. Molemmissa jotenkin niin ranskalaisella tavalla, että se tuntui vieraalta.
13.10.2013

Merete Mazzarella: Elämä sanoiksi

Opas omasta elämästään kirjoittaville. Paljon tuttua Mazzarellan aiemmista kirjoista, mutta mukava lukea niin kuin aina hänen tekstiään.
12.10.2013

Anja Snellman: Pääoma

Suhtauduin etukäteen kriittisesti Snellmanin tapaan hyödyntää siskoaan. Aihe oli aika raskas, mutta ei voi kieltää etteikö Snellman olisi erinomainen kielenkäyttäjä.
6.10.2013

Mirkka Lappalainen: Suku, valta, suurvalta : Creutzit 1600-luvun Ruotsissa ja Suomessa

Kirjastossa ei ollut Susimessua, joten piti lainata tämä. Yllättäen se osoittautui niin mielenkiintoiseksi, että luin sen samana päivänä.
5.10.2013

Mirkka Lappalainen: Jumalan vihan ruoska

Kolmasosa suomalaisista kuoli 1690-luvulla nälkään ja tauteihin. Aiheeseensa verrattuna Mirkka Lappalaisen kirja oli helposti luettava, joten lisää oli saatava.
5.10.2013

Kjell Westö: Kangastus 38

Voiko ottaa tosissaan kirjaa, jossa joku kulkee kallella kypärin ja toinen avaa sanaisen arkkunsa? Kyse on ehkä vain kehnosta käännöksestä, mutta se ei selitä kirjan yleistä tylsyyttä. Loppuratkaisu toi mieleeni Hannu Mäkelän kirjan Elävät ja kuolleet. Tarkistin, naisen nimikin oli sama, Matilda.
29.9.2013

Tommi Melender: Yhden hengen orgiat

Lyhyt kirja tuli luettua lastenvahtikeikalla. Olisin kyllä lukenut muutenkin mielelläni. Melender käsittelee pääosin sellaisia kirjailijoita, joita en ole lukenut. Mietin pitäisikö vihdoin tarttua Thomas Bernhardiin, kun häntä niin monet mainostavat. Melenderin Bernhardilta valitsemat tekstinäytteet eivät tosin olleet minusta mitenkään ihmeellisiä.
21.9.2013

Helen MacInnes: Tehtävä Venetsiassa

En ole pitkään aikaan, jos koskaan, lukenut kirjaa jossa kommunistit kuvataan verenhimoisiksi pahiksiksi. MacInnesin kylmän sodan aikaan kirjoittama thrilleri on sellainen. Luin kirjan Venetsian takia, ja kyllä sen tunnelmat tulivatkin taas mieleen.
11.9.2013

Carlos Ruiz Zafon: Marina

Tätä on markkinoitu väärin: teos on nuortenkirja, kuten kirjailija esipuheessa itse kertoo. Onneksi suvusta löytyy nuoria joille voin saamani lahjakirjan kierrättää. (Luin sen siististi :)
4.9.2013

Donna Leon: Turvasatama

Taattua Leon-laatua. Kirjan jossain yksittäisessä lauseessa mainittiin Venetsian biennaale. Ihmettelen, miksei Donna Leon ole sijoittanut yhtään kirjaa sen tapahtumiin. (Vai onko minulta jäänyt joku lukematta?)
1.9.2013

Neil Young: Muistelmat

En ole koskaan ollut mikään erityinen Neil Young -fani, mutta kävin kuitenkin hänen konsertissaan elokuussa. Sinänsä sympaattisista muistelmista ei tullut selvyyttä siihen, miksi hän ei konsertin aikana ottanut lainkaan kontaktia yleisöön. Youngin puuhailusta paremman äänenlaadun puolesta ja sähköautojen parissa tiedän sen sijaan nyt paljon :)
31.8.2013

Regina Rask: Jouluihminen

Regina Raskin kirjat ovat hauskaa arkiviihdettä, eivätkä pienet epäuskottavuudet haittaa. (Jouluihminen ei ikinä jättäisi laatikoiden tekoa aatonaattoon...)
25.8.2013

Riikka Ala-Harja: Maihinnousu

Tämä kirja on tainnut saada arvosteluissa sympatiapisteitä aiheidensa vuoksi, syöpää sairastava lapsi koskettaa. Ymmärrän hyvin Ala-Harjan siskon tuohtumuksen, mutta jos sukulaiset eivät olisi itse tulleet julkisuuteen, harva tietäisi aiheen todenperäisyyttä.
21.8.2013

Donna Leon: Uskon asia

Nyt näen komisario Brunettin ja muut saksalaisen televisiosarjan henkilöinä...Mukava silti lukea, varsinkin kun kävin kesällä Venetsiassa.
19.8.2013

Pekka Matilainen: Kupoli

Sujuvasti kirjoitettu ja paljon tietoa sisältävä rikosromaani renessanssiajan Firenzestä.
16.8.2013

William Faulkner: Kun tein kuolemaa

Kääntäjä Alex Matson hehkutti kirjaa esipuheessaan, mutta ei se minusta ollut kovin ihmeellinen. Tuli otettua useampiakin Faulknereita sukulaisen kirjahyllystä, saa nähdä tuleeko niitä luettua.
15.8.2013

Bernhard Schlink: Viikonloppu

Olen aiemmin pitänyt Schlinkin kirjoista, mutta tämä armahdetun terroristin ensimmäisestä vapaasta viikonlopusta kertova kirja ei puhutellut. Henkilöitä oli liikaa ja juoni ennalta arvattavissa - vaikka itse en sitä kyllä arvannut :)
13.8.2013

Hannu Väisänen: Taivaanvartijat

Omaelämäkerran neljäs osa. Väisänen kirjoittaa tunnistettavalla tyylillä ja antaa itsestään viehättävän kuvan. Kontulan kirkon alttaritaulusta en silti oppinut pitämään: Abloy-avain on yhtä kamala kuin ennenkin.
12.8.2013

Helena Waris: Talviverinen

Fantasiatrilogian kirjoittaminen ei taida olla helppoa. Tässä osassa kerrottiin Troin vaiheista trilogian alusta alkaen, täytettiin tyhjiä paikkoja. Kokonaisuus jäi kuitenkin jotenkin sekavaksi. Mutta kaiken kaikkiaan hieno idea kirjoittaa fantasiaa (mahdollisesti) suomalaisten muinaisuudesta.
10.8.2013

Helena Waris: Uniin piirretty polku

Trilogian ensimmäinen osa ei ollut yhtä hyvä kuin toinen, en olisi ehkä lukenutkaan enempää jos olisin aloittanut vasta tästä.
7.8.2013

Karl Ove Knausgård: Taisteluni II

Ei ihme että esikoiseni, itsekin pienen lapsen kirjoittava äiti, piti erityisesti tästä osasta, jossa Knausgård kuvaa vanhemmuuden ja kirjoittamisen intohimon yhdistämisen vaikeuksia. Tuntuu että olen ajan hermoilla lukiessani Knausgårdia, monessa lehdessä on ollut hänestä juttua vaikka kirjat ilmestyivät jo jonkin aikaa sitten. Ilmeisesti muillakin on kestänyt ennen kuin ovat rohjenneet tarttua niihin :)
4.8.2013

F. Scott Fitzgerald: Kultahattu

Kultahattu ei ole mielestäni Fitzgeraldin paras kirja, molemmat juuri aiemmin lukemani olivat parempia. Kultahattu on niitä lyhyempi ja kompaktimpi, siitä varmaan suosio. Samoja teemoja ja osin tapahtumiakin niissä on.
1.8.2013

Helena Waris: Sudenlapset

Mökillä täytyi aloittaa sarjan kakkososasta, koska se oli ainoa joka oli saatavilla. Aivan erinomaista suomalaista fantasiaa, varasin heti kirjastosta ensimmäisen ja kolmannen osan.
27.6.2013

Karl Ove Knausgård: Taisteluni I

Tytär kehui kakkosta, mutta minä aloitan tietysti aina alusta.
24.7.2013

Ernest Hemmingway: Nuoruuteni Pariisi

Tämä sen sijaan oli kovin kevyt.
21.7.2013

F. Scott Fitzgerald: Kaunis ja kadotukseen tuomittu

Hämmästyttävän hieno kirja alle kolmikymmpisen kirjoittamaksi.
20.7.2013

F. Scott Fitzgerald: Yö on hellä

Olemme ruvenneet tyhjentämään iäkkään sukulaisen kirjahyllyä, sieltä löytyy kaikenlaista klassikkoa.
18.7.2013

Kuun pimeä puoli (toim. Jyri Nummelin)

Suomalaisia ihmissusinovelleja, mukana myös esikoiseni novelli.
16.7.2013

Jari Tervo: Layla

Aiheensa takia jäi aikanaan lukematta. Tervo kirjoittaa mielesäni hyvin, siksi kuitenkin ostin kirjan vihdoin Savonlinnna torilta. Ja hyvä se onkin.
14.7.2013

Monica Fagerholm: Säihkenäyttämö

Luen aina myös jatko-osat, tämä oli hajanaisempi kuin ensimmäinen.
12.7.2013

Monica Fagerholm: Amerikkalainen tyttö

Nukahdin aikanaan aina kun luin Diivaa. Tämä piti paremmin vireenä.
9.7.2013

Leo Tolstoi: Kreutzer-sonaatti

Yllättävän kevyt kirja, mainettaan vähäisempi.
3.7.2013

Elisabeth Adler: Häät Venetsiassa

Hotellihuoneesta löytynyt jännäri, tuskin olisin muuten lukenut.
30.6.2013

Gothe: Vaaliheimolaiset

Kuuluisa kirja rakkaudesta.
28.6.2013

Donna Leon: Kasvot kuvassa

Valmistauduin Venetsian-matkaan.
27.6.2013

Peter Nadas: Erään sukuromaanin loppu

Nadasin ensimmäinen suomennettu kirja on sekavasti kirjoitettu lapsuuskuvaus. Se sisältää samoja teemoja ja tapahtumia kuin yksi taso myöhemmässä Muistelmien kirjassa.
25.6.2013

Maija Asunta-Johnston: Verkkorakkautta varttuneille

Maija Asunta-Johnston on Itävallassa ja Unkarissa asuva suomalainen nainen, joka on kirjoittanut elämästään muutaman kirjan. Tämä nettirakkautta kuvaava kirjakin on ilmeisesti ainakin osittain omaelämäkerrallinen. Siinä oli tuttuja asioita: miten toinen lakkaa yhtäkkiä kirjoittamasta, ja miten tulee hylätyksi kun toisen tunteet eivät olekaan yhtä vahvat kuin omat.
20.6.2013

Leena Krohn: Hotelli Sapiens

Kirjasta tuli mieleen Tainaron, vaikka tämän kirjan kaikki hahmot olivatkin ihmisiä.Suljetussa oudossa ympäristössä kuitenkin. Pitänee lukea Tainaron uusiksi, samoin kuin muitakin hyllystäni löytyivä Krohneja. Kirjat ovat kauniita jo sinällään.
18.6.2013

Tua Harno: Ne jotka jäävät

Tätä esikoisteosta on kovasti hehkutettu, mutta minusta neljän sukupplven tarina ei pysynyt kasassa.
16.6.2013

Vera Vala: Kuolema ikuisessa kaupungissa

Tätä kirjaa lukiessani huomasin, että luen yleensä hyvin kirjoitettua kaunokirjallisuutta. Tämä ei nimittäin ollut sellaista. Roomasta oli mukava lukea, mutta juonessa oli sama vika kuin Kati Hiekkapellon dekkarissa - spoilauksen estämiseksi en voi kertoa mikä
14.6.2013

Joel Haahtela: Naiset katsovat vastavaloon

Luin uudelleen työmatkoilla, kun oli sopiva pokkari. Edellisen Haahtelan jälkeen tämä tuntui hieman mitättömältä.
10.6.2013

Joel Haahtela: Tule risteykseen seitsemältä

Viehättävä pieni kirja, kuten muutkin Haahtelan teokset.
9.6.2013

Kati Hiekkapelto: Kolibri

Kotimainen uusi dekkari. Muuten hyvä, mutta loppuratkaisusta en pitänyt.
8.6.2013

Hilary Mantel: Syytettyjen salissa

Jatko-osa. Televisiosta sattui tulemaan samaan aikaan elokuva Kuningattaren sisar, joka kertoi Anne Boleysta ja hänen sisarestaan Marysta. Cromwell esiintyi siinä vain yhdessä kohtauksessa, mutta muuten tapahtumat olivat hyivn samankaltaisia. Ilmeisesti historiallista tietoa on olemassa.
8.6.2013

Hilary Mantel: Susipalatsi

Historiallinen romaani Thomas Cromwellista. Mielenkiintoinen, varsinkin kun olin juuri nähnyt televisiosta Thomas Moresta kertovan elokuvan, joka antoi asioista toisenlaisen kuvan. Nimeä tosin jäin ihmettelemään, sillä Susipalatsin henkilöihin ei keskitytty.
5.6.2013

Leif Salmen: Maanalainen moskeija

Salmen kirjoittaa hyvin, ja siksi esseitä oli mukava lukea, vaikka kansainvälisen talouden pohdinnat menivätkin usein ymmärrykseni äärirajoille. Pohjois-Savon nykytilan kuvaus oli mielenkiintoista, varsinkin kun luin kirjaa juuri siellä.
2.6.2013

Petri Tamminen: Rikosromaani

Olen pitänyt Tammisen kirjoista, mutta tämä oli aika mitätön. Perusidea ihmisiä masentavasta Ångströmistä oli kyllä tavallaan kiva, mutta ei ihan riittänyt kirjaksi asti.
25.5.2013

Tuulikki Valkonen: Mäyhä

Marko Tapion entisen vaimon muistelmakirja valotti mukavasti Arkitisen historian kirjoitusprosessia, joka oli jäänyt minua mietityttämään. Kirjan loppupuolella oli myös raastava alkoholisminkuvaus, joka selitti miksi kirjasarja jäi Tapiolta kesken.
24.5.2013

Marko Tapio: Arktinen hysteria 2

Ensimmäisen osan voimalaitostyömaa oli hankala hahmottaa, eikä toisen osan täyttävä sotakuvaus ollut paljon helpompi. Jäin miettimään, etten ole tainnut aiemmin lukeakaan muita suomalaisia sotakirjoja kuin Tuntemattoman sotilaan ja Manillaköyden. Vasta nyt sain tietää, että Tapio oli suunnitellut Arktisesta hysteriasta neliosaista sarjaa, joka siis ei toteutunut joten juoni jäi kesken.
19.5.2013

Marko Tapio: Arktinen hysteria 1

Jostain syystä tämän kirjan nimi on aiemmin estänyt minua tarttumasta siihen. Hiljattain oli Hesarissa juttu Timo Hännikäisen siitä kirjoittamasta kirjasta, ja se sai minut vihdoin lainaamaan kirjan. Ei se mikään oikeistolainen pohjantähti ole, vaan modernimmin, aikatasoja sekoittaen kerrottu tarina.
16.5.2013

Emmi Itäranta: Teemestarin kirja

Ekologista scifiä tämäkin. Hieno kirja! Nyt pitkän varauksen jälkeen kirjastosta, mutta aion ostaa oman.
9.5.2013

Huomenna tuulet voimustuvat (toim. Saara Henriksson ja Erkka Leppänen)

Kokoelma ekologista scifiä, yksitoista novellia joista muutama oikein hyvä (yksi niistä tietysti esikoiseni :)
2.5.2013

Juhani Salokannel: Samaa sukua

Alussa ihastelin, että onpa sujuvasti kirjoitettu. Tyyli ei kuitenkaan pitemmän päälle auttanut, sillä kirja oli tylsä.
27.4.2013

Sirpa Kähkönen: Hietakehto

Pidin Kuopio-sarjan ensimmäisistä kirjoista, mutta sittemmin henkilömäärä kasvoi liikaa. Jostain kummasta velvollisuuden tunnosta luin kuitenkin, vaikka tauon jälkeen oli vaikea muistaa mitä kenellekin oli aiemmin tapahtunut.
23.4.2013

Markku Pääskynen: Etanat

Jostain alekorista eurolla mukaan tarttunut pieni kirja. Markku Pääskynen oli nimenä tuttu, mutta en ollut aiemmin lukenut häneltä mitään. Kirja oli esikoisteos vuodelta 2002, hieman kummallinen.
204.2013

Päivi Alasalmi: Metsäläiset

Puolen välin jälkeen kirja hajosi (ei konkreettisesti), mutta päätyi silti kelvolliseen loppuun.
9.4.2013

Peter Nadas: Muistelmien kirja, osa II

Kieltämättä kiinnostava kokonaisuus, vaikka en kamalan ihastunut olekaan.
2.4.2013

Peter Nadas: Muistelmien kirja, osa I

Liepeessä tai jossain kehuttiin Proustin veroiseksi kertojaksi, ja ainakin yhtä tiheää ja hidaslukuista tekstiä kirja onkin.
31.3.2013

Virginia Wolf: Menomatka

Virginia Wolfin esikoisteos viimein suomennettuna. Suomennos oli ainakin alkupuolella hieman huolimatonta työtä, Racel oli välillä veljentytär, välillä sisarentytär. Jotenkin hieman raskasta luettavaa, iltaisin tuli helposti uni ja siksi lukeminen kesti monta päivää.
26.3.2013

Haluatko todella kirjailijaksi? Toim. Jera Hänninen & Jyri Hänninen

Aakkosellinen hakemisto kirjailijoiden ihmeelliseen maailmaan.
25.3.2013

Paul Auster & J.M.Coetzee: Tässä ja nyt

Lempikirjailijoitteni kirjeenvaihto oli tietysti kiinnostavaa luettavaa. Selvisi että Coetzee on naimisissa Dorothy-nimisen naisen kanssa.
11.3.2013

Henrik Ibsen: Rakentaja Solnes

Nimenä tuttu.
3.3.2013

Henrik Ibsen: Hedda Gabler

Nimenä tuttu.
2..2013

Henrik Ibsen: Meren tytär

Tässä oli naisteemoja, jotka ovat edelleen ajankohtaisia.
27.2.2013

Henrik Ibsen: Rosmersholm

Tämä näytelmä on teemoiltaan vanhentunut, tai ainakaan minä en saanut käsitystä siinä puhutuista aatteista.
26.2.2013

Outi Pakkanen: Toinen kerros

Vaihteeksi dekkari. Tuttuni asuu samassa talossa kuin Anna Laine.
25.2.2013

Henrik Ibsen: Villisorsa

Näin Villisorsan viime kesänä Tampereella, ja päätin silloin lukea Ibsenin näytelmät vuorotteluvapaani aikana. Viimeinen viikko on nyt menossa, enkä taida saada kaikkia luetuksi... Villisorsa oli hyvä myös luettuna.
25.2.2013

Henrik Ibsen: Kansanvihollinen

Tämäkin oli tuttu vain nimeltä.
24.2.2013

Ingmar Bergman: Yksityisiä keskusteluja

Tästä pidän edelleen, vaikkei aihe enää kosketakaan niin kuin joskus aiemmin.
18.2.2013

Ingmar Bergman: Sunnuntailapsi

Viehättävä pieni kirja.
18.2.2013

Ingmar Bergman: Hyvä tahto

Jostain syystä teki mieli lukea uudelleen Ingmar Bergmanin vanhemmistaan kirjoittamat kirjat.
16.2.2013

Henrik Ibsen: Kummittelijat

Tätä en tuntenut ennestään. Mutta teemat ovat tuttuja, mm. kuppa.
16.2.2013

Henrik Ibsen: Nukkekoti

Monasti nähty näytelmä, teksti yhä vaikuttava.
16.2.2013

Anita Brookner: Perhe ja ystävät

Sivistynyttä mutta melko tylsää kerrontaa.
16.2.2013

Jaakko Yli-Juonikas: Valvoja

Lähestyn Yli-Juonikkaan kehuttua uutuutta vanhemman teoksen kautta. Ehkä uusintakin voisi yrittää...
14.2.2013

Henrik Ibsen: Yhteiskunnan tulipylväät

Tämä oli jo mukavampi Ibsen.
13.2.2013

Virpi Hämeen-Anttila: Railo

Hämeen-Anttila on vuosien mittaan oppinut kirjoittamaan viihdyttäviä lukuromaaneja.
13.2.2013

Henrik Ibsen: Brand

Olen siis alkanut lukea Ibsenin näytelmiä. Tätä en ole koskaan nähnyt, mutta Brandiin viitataan aina joskus.
12.2.2013

Aki Ollikainen: Nälkävuosi

Hieno pieni kirja. En vain ymmärrä, miksi tähänkin piti laittaa seksikohtauksia..
12.2.2013

Henrik Iben: Peer Gynt

Ihan pöhkö näytelmä. En ymmärrä miten tällaista voidaan vieläkin esittää, tai ainakin parikymmentä vuotta sitten.
11.2.2013

Miten kirjani ovat syntymeet 5

Mielenkiintoisia kertomuksia kirjailijoiden kutsumuksesta.
8.2.2013

Louis-Ferdinand Celine: Niin kauas kuin yötä riittää

Tämä on olevinaan joku kulttikirja. Hienous jäi minulta huomaamatta, mutta Pariisiin tekee mieli.
3.2.2013

Herman Koch: Illallinen

Kirja vastenmielisistä ihmisistä. Odotin tätä kirjastosta monta kuukautta, ei ollut sen arvoinen
25.1.2013

Joyce Carol Oates: Sisareni, rakkaani

Vähän liian pitkä, mutta mielenkiintoinen.
20.1.2013

Franz Kafka: Mies joka katosi

Kevyttä Kafkaa.
15.1.2013.

Agatha Christie: Helmeilevä kuolema

Ei näissä Christien dekkareissakaan paljon järkeä ole.
13.1.2013

Patricia Highsmith: Ripleyn painajainen

En ymmärrä Ripleyn suosiota, tämä kirja ainakin oli täysin epäuskottava.
12.1.2013.

Deidre Blair: Anais Nin

Vuosia hyllyssä odottanut elämäkerta. En ollut tiennyt, että Anais Nin oli niin kamala.
12.1.2013

W. Somerset Maugham: Veitsenterällä

Matkakirja
10.1.2013.

Saul Bellow: Dekaanin joulukuu

Matkakirja
7.1.2013

Paul Auster: The Red Notebook

Esseitä ja haastattelu.
6.1.2013

Steampunk! Koneita ja korsetteja

Novelliantologia kummallista spekulatiivista fiktiota.
4.1.2013